Pages

Monday, October 25, 2010

CASIO [AQ164W-1AV]


Ovaj sat imam već dve i po godine ima sve, radi sve ali nekako nema dušu i karakter to sam nadomestio sa seikom. U principu radi sve što mu piše u upustvu savršeno i bez greške. U tom smislu jako dosadan sat! Možda je ovo subjektivan osećaj posle dužeg vremena korišćenja, ali jednostavno priželjkujem da se pokvari! Pa u početku sam ga čuvao kao da mi je ovo skupoceni sat a ne sportski za trčanje i rekreaciju. A onda sam ga ogrebao kada sam tražio neki kabal iza kompa na poslu. I to je bio kraj romantičnog perioda sa ovim satom :) Ono što je sledilo je 2 godine spartanskog života za ovog mališu. More, planina, bazen, oštre ivice računara, trčanje, trčanje ... jezera, reke,..., tuširanje, tuširanje... Još mu nije crkla ni baterija.
Šalu na stranu, od dobrih osobina bih istakao jako malu masu oko 44grama, praktično se ne oseća na zglobu i vrlo često bih odlazio na spavanje sa njim. Analogan je, pa je gledanje vremena veoma lako. Ima i tri lcd displeja. Dva su paralena, jedan iznad a drugi ispod kazaljki. Treći je na rubu lica i pokazije sekunde, odlično se vidi u mraku sa uključenjem iluminatora. Pošto ima lcd displej u pozadini to udesetostručuje funkcije ovog sata. Još jedna dobra strana je za one koji ne vole da im sat puno čuka. Naime analogan sat otkucava samo tri puta u minuti tako da je jako "tih".


# 100M Vodootporni

# EL pozadinsko osvetljenje sa Afterglov

# Dvostruko Vreme

# 2 multi-funkcionalna alarma i 1 Multifunkcionalni snuzzzz alarm

# Countdovn timer
Merne Jedinice: 1 sekunda
OdbroJavanje opseg: 1 minut do 24 sata
Automatsko ponavljanje

1 / 100 drugi digitalni Štoperica
Merni kapacitet: 99:59 '59 .99 "
Merenje moda: Proteklo vreme, prolazno vreme, Split vreme 1.-2. mesto puta
60 Lap memoriJe

# Sat signal za tačno vreme

# Ton za pritisak dugmeta On / Off

# Auto Calendar (pre-programiran do godine 2099)

# 12/24 čas formati

Tačnost: +/-20 sekundi mesečno.

Mane:
1) Izgustirao sam ga :)
2) S'obzirom da je sportski sat kada idem na trčanje često se štoperica ne vidi od kazaljki analognog sata, ne može i jare i pare
3) Staklo je plastično pa se lako grebe
4)*uslovno Negativni displej je odličan u apsolutnom mraku ili po jakom svetlu, između je loš.

Imam jako lepe uspomene sa ovim satom i mogu reći da je jako izdržljiv i jeftin. Sat o kome nećete morati da brinete. Isplati se! Evo i linka na casio sajtu.